29 iun. 2012

Resping ferm încercările de politizare a ordinului privind reorganizarea CNATDCU

Găsiți Aici  Poziţia oficială a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului referitoare la Decizia C.N.A.T.D.C.U. nr. 5937/29.06.2012 din şedinţa din 29 iunie

Este păcat ca unii nu știu ce atribuții au.

Am asistat astăzi la unul dintre cele mai interesante aspecte de la preluarea mandatului de la MECTS.
Poate că, fiind a 45-a zi, aşa trebuia să fie.Suprapunerea a două evenimente a dus la crearea unei stari de confuzie totală.
1. Puțini știau că acest C.N.A.T.D.C.U---- NU ARE ATRIBUȚII DECÂT PENTRU TEZELE DE DOCTORAT SUSȚINUTE PUBLIC DUPA 4 APRILIE 2012 (conform ordinului ministrului BABA din martie 2012). 
(Un ordin împotriva LEGII   Nr. 206 din 27 mai 2004 - art 5 care spune ca acest atribut este al Comisiei Naționale de Etică- mai precis se dau aceleași atribuții unor  organisme diferite!!!!!)

Grav este că membrii acestei comisii nu știau de existența acestui ordin. Mai exact nu își cunoșteau propriul Regulament de functionare (Ordinul 3504 din 12 martie 2012- semnat de ministrul Constantin Baba) în care  la art 2 se precizează: "Regulamentul prevazut la art. 1 se aplica pentru validarea tezelor de doctorat sustinute public dupa intrarea in vigoare a prezentului ordin." - adica dupa 4 aprilie 2012- Monitorul Oficial 226 din 4 aprilie 2012 (M. Of. 226/2012)

2. Un alt aspect sesizat astăzi a fost legat de întrunirea cvorumului acestui consiliu, care presupunea prezența a 14 persoane. Sper că președintele academician al acestei comisii stie să calculeze procentul de  2/3 din 20 persoane membre (tot domnul ministru Baba a aprobat in mai 2012 aceasta componenta cu 20 de persoane). 
În cazul de față vorbim totuși de persoane și nu cred că era nevoie de 13,33 persoane, adică fracțiuni de persoane.TOATE DECIZIILE DE AZI AU FOST LUATE FĂRA CVORUM, ceea ce înseamnă că sunt NULE DE DREPT. Nu știu câte au fost. La MECTS a fost depusa doar aceasta. Putin ciudat.


Din această comisie fac parte niste oameni extraordinari, fapt pe care l-am sesizat în urma discuției la care am participat, dar din păcate prin decizia pe care a luat-o astăzi președintele acesteia, a fost aruncat in derizoriu întregul for academic.  Regret că nu am avut cunoștință  de intenția pe care o avea de a lua această decizie, poate reușeam sa  fac cunoscute membrilor acestei comisii reglementările legale și se evita această situație.  Aștept ca stenograma discuției purtate să fie făcută public și să confirme acest aspect.

Motivele pentru care am emis joi ordinul sunt:

  • Până în prezent, aproximativ 25% din Consiliul General era format din membri ai Universităţii Bucureşti (5 din 20). De asemenea, în restul componenţei Consiliului General se regăseau reprezentate un număr restrâns de unităţi de învăţământ superior, reglementare care a trezit nemulţumire în multe zone ale mediului academic din România.
  • Am considerat că este absolut necesară o reprezentare mai largă (maximum 45 de membri) a mediului universitar în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, atât din punct de vedere al unităţilor de învăţământ, cât şi din punct de vedere al specializării celor care ocupă locurile din acest for. Menţionez că intentionez ca membrii actuali ai Consiliului General sa îşi păstreaze această calitate si sa avem si membri din universitatile din strainatate.

Gesturile de astăzi ale unor membri din Consiliul General al CNATDCU sunt politice, fără nici o relevanţă ştiinţifică, fapt care a dus la dorinţa altor membri din acest Consiliu General de a boicota, prin absenţă, astfel de gesturi.Prin atitudinea lor, unii membri ai Consiliului General al CNATDCU au riscat compromiterea acestei instituţii.


Pentru informare:
 Documente referitoare la atribuţiile şi componenţa Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (C.N.A.D.T.C.U.) 
Precizări cu privire la atribuţiile celor două consilii din subordinea MECTS 

Trist este că nu stiu cei care profesează de ani buni în invățământul universitar. Eu, în 45 de zile, am fost nevoit să le învăț și acum să le ”predau” anumitor președinți de comisii care nici nu știu ce atribuții au.
Acum inteleg de ce nu a fost capabil presedintele C.N.A.D.T.C.U sa ofere un raspuns la:

Adresa MECTS nr 10118 din 21.06.2012 catre CNADCTU

Ordinul 3504 din 12 martie 2012 (Ordinul 3504/2012) publicat in Monitorul Oficial 226 din 4 aprilie 2012 (M. Of. 226/2012)

   Art. 1. -Se aproba Regulamentul de functionare a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare in vederea validarii tezelor de doctorat, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
   Art. 2. - Regulamentul prevazut la art. 1 se aplica pentru validarea tezelor de doctorat sustinute public dupa intrarea in vigoare a prezentului ordin.
   Art. 3. -La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 4.826/2004 de aprobare a sistemului de evaluare privind conferirea titlului stiintific de doctor si acordarea distinctiei de doctorat*).
   ___________
   *)Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 4.826/2004 nu a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
   Art. 4. -Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si institutiile organizatoare de studii universitare de doctorat/institutiile organizatoare de doctorat vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

81 de comentarii:

  1. Un profesor roman30.06.2012, 06:30

    D-le ministru, ceea ce nu intelegem noi nu este legalitatea si oportunitatea luarii acestei masuri ci momentul luarii ei. Sa fie o simpla coincidenta faptul ca vine in timpul in care se discuta teza de doctorat a cuiva? Posibil, insa este foarte ciudat cum de se repeta aceste lucruri la noi.
    A propos... care este pozitia dvs legata de acuzatiile de plagiat ce i se aduc d-lui Ponta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa se pronunte Consiliu National de Etica

      Ștergere
    2. Domnule profesor roman,

      De ce ne ocupam acum, in 2012, despre teza de doctorat care a fost incheiata in 2003? In tara aceasta, numita Romania nu exista un program de analiza la timp a unor lucrari si dupa ce s-au incheiat, incheiate sa ramana? La noi e moda scormonelilor in trecut, pentru ca nu avem treaba, pentru ca nu ne pasa de prezent, pentru ca nu avem strategii pentru viitor, pentru ca nu ne intereseaza perspectivele Romaniei: democratia, statul de drept, economia, oamenii, cetatenii care traiesc in saracie... Eu sunt profesor si am nevoie sa fiu platita cel putin pe jumatate cat un judecator, pentru ca si eu muncesc si imi fac daatoria pentru tara... Am nevoie sa se schimbe multe in Romania, in primul rand nivelul de trai al oamenilor. Gata. Stop cu manipularile politice si austeritatea economica. Cineva sa se ocupe de economie si de oameni dupa regulile democratiei, statului de drept, proprietatii, dreptatii, legii...

      Ștergere
    3. Va respectam domnule Pop.Acum... Faceti un joc murdar.Al altora.Si pentru ce? Pentru functii.... Pacat

      Ștergere
    4. Nu inteleg ce este murdar. Ceea ce a facut domnul Andruh este MURDAR. Habar nu are de regulamentul care face functionala comisia pe care o conduce. A indus in eroare prin NERESPECTAREA LEGII o tara intreaga

      Ștergere
    5. Este murdar, domnule Pop, pentru ca, in interesul cetatenilor si al adevarului, acuzatia de plagiat trebuia verificata cat mai repede, ca sa aratam restului Europei ca suntem corecti. Ori dvs. veniti cu diversiuni jalnice, chitibusuri tehnice, facute exact la timp ca sa nu se afle un raspuns. Sunteti ca un sofer prins cu 120 km/ora in oras, care contesta precizia radarului pentru ca nu stiu ce hartie le lipseste politistilor. Domnule ministru, aici nu e vorba de "atributii", "regulament" si "competente", plagiatul lui Ponta este EVIDENT pentru oricine stie sa citeasca. Si este intr-adevar murdar sa evitati acceptarea adevarului incomod prin potlogarii din acestea, "tehnice". Si, pentru ca observ ca va gadila placut termenul "derizoriu", cine credeti ca e mai aproape de definitie, un presedinte de COMISIE DE ATESTARE A DIPLOMELOR care ignora o fituica birocratica in care scrie ca are competenta sa analizeze titluri, dar numai dupa o data incolo, sau un ministru care schmba val-vartej regulamentul fix in dimineata judecarii unui subiect important, ba mai si intrerupe sedinta, ca nu cumva sa apuce vreo concluzie sa iasa la lumina?

      Ștergere
  2. Este suficient de suspecta prezenta celui mai negru personaj din istoria invatamantului romanesc, tovarasul Mircea Miclea, initiatorul si sustinatorul celor mai aberante acte normative, LAC si LEN, cele ce au pus invatamantul romanesc pe bazele unei afaceri de familie. Simpla sa prezenta in acest Consiliu indica INCORECTITUDINE, ACTIVISM POLITIC, IMPARTIALITATE. Cand va scapa Romania de asemenea nulitati?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu tot respectul, domnule ministru, interpretati gresit(asa imi place sa cred) Regulamentul de functionare al C.N.AD.T.C.U. Cititi-l cu atentie si veti intelege ca validarea tezelor de doctorat este necesara dupa sustinerea publica, INAINTE de acordarea titlului de doctor. In acest sens se refera ordinul la tezele sustinute public dupa data intrarii sale in vigoare. Pentru domnul Ponta se aplica art. 27 din Regulament:
    "(1) Orice persoana, inclusiv membrii CNATDCU, poate sesiza in scris, prin intermediul UEFISCDI, Consiliul general al CNATDCU cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, INDIFEFRENT DE DATA SUSTINERII ACESTEIA."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cititi art 2 din Ordinul care aproba Regulamentul din care citati dvs art 27..

      Ștergere
    2. iar dumneavoastra, domnule ministru, incercati sa intelegeti ca notiunea de "validare" se aplica doar inainte de acordarea titlului de doctor. Teza domnului Ponta a fost candva validata, iar articolul 27 exact asta spune, "indiferent de data"

      Ștergere
    3. Ce spune art 2 din ordinul care aproba regulamentul ati citit? Si ce spune Legea 206 din 2004 ati citit? Eu cred ca nu. Va rog sa lecturati si apoi sa va pronuntati.
      Mai pe intelesul dumneavoastra art 27 din regulament se aplica ptr validarea tezelor de doctorat sustinute public dupa intrarea in vigoare a prezentului ordin." - adica dupa 4 aprilie 2012. Asta spune ORDINUL CARE APROBA REGULAMENTUL din care dvss cititi art 27

      Ștergere
    4. ok, mai incercam o data: teza de doctorat a domnului Ponta a fost validata acum 9 ani (altfel am avea un doctor fara teza validata, ceea ce nu-i normal, de acord?). prin urmare, consiliul nu era acum in situatia de a valida sau nu aceasta teza. articolul 27, de altfel, nici macar nu contine termenul "validat/a valida". vorbeste doar de evaluarea,in urma unei sesizari, a unei teze deja validata, INDIFERENT DE DATA SUSTINERII ACESTEIA. iar "indiferent" nu inseamna "indiferent, dar dupa 4 aprilie 2012". indiferent inseamna exact asta, INDIFERENT.

      Ștergere
  4. Erau probleme mult mai urgente de rezolvat! Stiti foarte bine ca multi colegi nu pot sustine examenele pentru gradele didactice sau Titularizarea pentru ca nu a fost rezolvata situatia lor. Oricum ne-am convins! Ati promis rezolvarea aceastei situatii "pana la sfirsitul lunii iunie" ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt rezolvate..saptamana viitoare apar ordinele

      Ștergere
    2. Va rugam sa postati pe blog aceste ordine!!!!

      Ștergere
    3. Ne-au mintit atatia incat nu cred pana nu vad d-le ministru. Daca ati rezolvat dumneavoastra aceasta situatie...sa va rasplateasca Dumnezeu cu tot binele din lume.

      Ștergere
  5. Bravo,d-le POP!Este corect!

    RăspundețiȘtergere
  6. eugen nicolae30.06.2012, 08:19

    Despre CNADCTU
    Poate este de interes urmatoarea informatie : aceeasi CNADCTU care s-a pripit sa il acuze pe premier de plagiat, in 2005 si-a declinat competenta intr-un alt caz celebru de plagiat la vremea respectiva. Comisia a fost sesizata ca medicul Vlad Iliescu, care il operase pe fratele presedintelui Basescu si era secretar de stat in ministerul sanatatii, a plagiat in intregime o carte, iar in baza acestui plagiat a devenit in 3 ani conferentiar si apoi profesor universitar. Comisia a declarat ca nu e de competenta sa sa analizeze plagiatul, cazul a fost ingropat, iar Prof. Dr. Vlad Iliescu este in prezent seful celei mai mari clinici de chirurgie cardiaca din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunteti marioneta lui Ponta. NU VA MAI DISCULPATI!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si , pana la urma, cine analizeaza tezele de doctorat?

    RăspundețiȘtergere
  9. Completare la comentariul de la 7.4730.06.2012, 09:56

    Si in pozitia oficiala a ministerului sunt greseli: este vorba de art. 27 din Regulamentul de functionare, nu din OMECTS 3504/12.03.2012, care are numai 5 articole.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ordinul are 5 articole. Unl dintre ele aproba Regulamentul ca Anexa. Din anexa se citeaza art 27

      Ștergere
  10. Domnule ministru de ce va lasati manipulat de un om care incearca sa fie mai presus de lege? Nu-i faceti jocul, aveti curaj sa spuneti lucrurilor pe nume. Toata tara este cu ochii pe dumneavoastra...Luati o decizie demna de un ministru. Pana cand tara asta va suferi din cauza celor care-si urmaresc propriul scop cladindu-si fericirea pe nefericirea celor multi? Dumnezeu sa va lumineze mintea si sa va intareasca si sa va dea curajul de care aveti nevoie!Luptati-va pentru DREPTATE...faceti lumina , nu acceptati pumnul in gura, aveti curaj...trebuie sa scapam de o viitoare DICTATURA iar puterea e in mainile dumneavoastra. Nu va lasati MANIPULAT, nu trebuie sa va fie frica, alegeti DREPTATEA, NU CE PARE A FI DREPT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare ce ar trebui sa mai fac? Cati realizeaza cu adevarat care este diferenta dintre cele doua comisii?

      Ștergere
  11. In atata harababura ati reusit sa aduceti putina lumina.Poate va implicati in continuare alaturi de noul ministru si ajungeti si la nivelul scolilor si gradinitelor unde toti directorii sunt numiti politic ,cadrele didactice sunt santajate (cele care au coloana vertebrala)sau daca nu sunt santajabile sunt nevoite sa suporte tot felul de mizerii si nedreptati.Nu mai sunt sperante sa plece acesti neoameni atata vreme cat au legea de partea lor.La concursul de directori nu te poti inscrie daca nu ai curs de management si nu faci parte din corpul expertilor(o noua gaselnita!),iar acesti directori nu au avut interesul de a informa cadrele didactice tocmai pentru a se pune la adapost.Noi muncim ca sclavii pe plantatii,iar ei isi asuma meritele...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu absolventii de la USH "ramane cum ati stabilit", adica nimic.
    Este bine ca ati reusit in scurtul mandat la MECTS sa obtineti retinerea din nou a cotizatiei de sindicat pe statul de plata.Mare realizare (pentru dvs.,fireste)!
    Haretistii va multumesc pentru tot ce ati facut pentru ei, adica,NIMIC!
    Istoria se repeta dar cu alte personaje.
    E bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu am reusit sa finalizez acest aspect. E foarte dificila situatia de acolo. Am reusit pentru cei care au procese castigate sa poata participa la Titularizare

      Ștergere
    2. Dar titularii care isi pot pierde posturile din lipsa diplomei???Nu toata lumea a reusit sa finalizeze procesele care se pare ca sunt declinate pe cativa ani de acum inainte.Noi, ceilalti, ce vom face?
      "Pentru unii muma, pentru altii ciuma"?
      Toti suntem absolventi cu acelesi drepturi cu sau fara proces castigat.

      Ștergere
    3. o sa vina abramburica si le abrambureste mai tare

      Ștergere
  13. ati fost corect asa cum va cunoastem !

    RăspundețiȘtergere
  14. Am inteles ca doctoratul a fost o prioritate, deoarece existau sesizari, procese....Dar situatia USH nu era o prioritate? Sunt multe procese pe rol, sunt multe procese castigate, sunt multi oameni care nu au o situatie clara din cauza MECTS... Cat sa mai asteptam? Si noi suntem o prioritate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt foarte multe lucruri prioritare la intarzierile mostenite.

      Ștergere
    2. aruncati gaina moarta in curtea vecinului

      Ștergere
    3. Poate va veti trezi cand vor incepe sa curga plangerile penale, credeti ca lucrurile vor ramane asa? Cineva trebuie sa raspunda penal pentru calvarul la care sunt supusi niste oameni nevinovati.

      Ștergere
  15. Pe scurt, in 2003 nu existau criterii clare de notare a autorilor in lucrarile de doctorat. Conform Regulamentului de functionare al CNADTCU, comisiile de specialitate stabileau criteriile. De asemenea, in 2003 nu exista legea plagiatului (206) care s-a dat in 2004.
    Conform Regulamentului din 2002 al CNADTCU, comisia de specialitate crea criteriile de evaluare. Daca intrati pe site-ul CNADTCU, la comisia de stiinte juridice sunt trecute criteriile de evaluare pentru anul universitar 2011 - 2012, pentru ca acelea din trecut, evident, nu exista, iar membri comisiei functioneaza pe o perioada de 4 ani. Nici macar dupa criteriile de astazi, Ponta nu poate fi acuzat de plagiat. Iata ce scrie la art. 7 "(...) Bibliografia, ca de altfel toate sursele de documentare, sunt trecute si in finalul tezei si in covarsitoarea lor majoritate se regasesc pe parcursul lucrarii". Cu alte cuvinte, daca din 400 de pagini nu a scris in 150, e ok, caci nu se solicita nici macar azi sa fie in toata lucrarea!
    In 2003 eram inainte de aderare. Criteriile de evaluare le-am luat din buna practica a altor universitati din lume, incepand cu 2004, cand Athanasiu a dat un ordin de ministru care incepea sa stabileasca sistemul de evaluare.

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce să mi se rețină cotizație pentru sindicat, când nu mi s-a acordat ajutor pentru decesul tatălui meu (de la Primărie primesc doar soțiile, nu și copiii!), dar nici mie, care am suferit două intervenții chirurgicale foarte grele?!? NU MI SE PARE CORECT LUCRUL ACESTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luati legatura cu organizatia sindicala la care sunteti membru si cereti prevederile statutului.

      Ștergere
    2. Pentru interventiile chirurgicale trebuia sa primesti ajutor,liderii de sindicat profita de cei care nu-si cunosc drepturile.Cat despre ajutorul de mormantare...e mai mult ca sa fie(nu-ti ajunge nici ca sa cumperi o coroana).
      Intereseaza-te mai bine ce indemnizatii au liderii si o sa-ti pice fata(evident,din banii cotizantilor).

      Ștergere
  17. Plagiatul este "infractiunea" academica cea mai mare. Mediul academic are alte reguli, ca si in colegiul medicilor, baroul avocatilor, etc. Nu este nevoie de comisii pentru a da un verdict. Prin natura meseriei, orice persoana din mediul academic are calificarea sa se pronunte urmarind regulile redactarii tezelor si lucrarilor stiintifice. Daca prevederea din art. 170 din L1/2011 e clara, nici un ordin de ministru sau nota nu poate modifica legea, ori LEgea spune care sunt atributiile CNATDCU pe tema plagiatorilor. Cine incearca sa se ascunda dupa ordine ilegale si abuzive nu face decat sa se afunde. Pentru simplul fapt ca nu suntem la piata ci in zona cea mai inalta a cunoasterii. Daca facem o analogie cu crestinismul putem spune ca, daca premiul Nobel este echivalentul lui Dumnezeu, atunci revista Nature este echivalentul Sf. Petru. Aste sunt datele problemei, dincolo de realitatea clara a paginilor scrise si fara echivoc copiate, a lipsei oricarei publicatii stiintifice a lui Ponta pentru a gira un crampei de contributie originala, verdictul e unul usor: PLAGIAT! Restul e servilism, agatarea de putere cu orice pret si prostie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. art 170 face referire la 4 comisii care fiecare trebuie sa faca ceva. Cel care se ocupa de plagiat este Consiliu National de Etica si in baza L 206 din 2004.

      Ștergere
    2. Absolut de acord.

      Ștergere
  18. raduj alexandru30.06.2012, 14:07

    Domnule Pop:
    Ca aceasta comisie si-a depasit atributiile sunt de acord SI ASTEPT DE LA U.S.L. CA ACESTI OAMENI SA RASPUNDA IN FATA LEGII
    Dar cu regret trebuie sa va atrag atentia ca acolo in minister sunteti atat de slab informati incat ati facut o sumedenie de greseli (mi-a fost frica ca o luati in barba cu acest plagiat)Noroc cu dl. Ursu ca a iesit pe post cu articolul doi din regulament.
    Oameni buni va rog nu ma puneti in situatia de a imi parea rau ca am iesit in ianuarie in strada.
    Cu modul cum va comportati prin subordonarea unor institutii in momente cheie fara a se face o analiza din timp lasati impresia (asa cum zice CTP)ca va comportati ca in anii 1930
    Cu stima si inca o farama de incredere
    Raduj Alexandru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am emis ordin de reorganizare a acestei comisii fara sa fie o problema cu acest caz. Stiam ca nu are competenta pe acest caz si am spuso cu "subiect si predicat". Motivul pentru care am crescut numarul membrilor de la 20 la 45 l-am explicat. Sa fie mai multi reprezentanti externi. Ce nu a inteles nici CTP si nici alti ziaristi este tocmai acest aspect. A ROLULUI. Care comisii si de ce se ocupa.

      Ștergere
    2. Domnule (fost, slava domnului) ministru

      Data viitoare cind mai acceptati functia de ministru, puneti mana in mod intensiv pe o gramatica de clasa a 5-a astfel incit sa nu mai torturati limba romana cu dezacorduri (vezi "Ce nu a inteles nici CTP nici alti ziaristi..."). Asta apropos de faptul ca o propozitie poate sa fie subiectiva si predicativa in acelasi timp, conform stupidului mandat pe care l-ati avut in fruntea ministerului.

      Fara nici o stima.

      Ștergere
  19. Totul este un război mediatic. Nu contează că o comisie de FUNERIŞTI s-a adunat şi şi-au băgat nasul unde SUNT ÎN PLUS, contează că TOŢI papagalii de la televiziuni au titrat: Da! A plagiat!
    Că se va dovedi mai târziu că-i da sau nu, deja racheta e lansată şi înghiţită de cei mai mulţi.
    Şi aşa, din nou cu reţeta veche şi prăfuită a lui Băse i-au făcut pe "inteligenţii" din TV şi pe mulţi telespectatori mai slabi de înger...
    Doresc să-i "felicit" pe berbecii din televiziune, care-i fac jocul lui Băse şi se poartă ca şi căţeii care aleargă după băţ... Asta a fost runda funeriştilor băsişti.

    APORT, TELEVIZIUNI !!!!!!!!!!!!!!!!!
    MARŞ DUPĂ BĂŢ!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule ministru,ISJ-ul din judetul meu (C-S) a trimis actele necesare pe fax la siveco pentru deblocarea fisei, deoarece in alte judete cei care au terminat LLR, continuare de studii 2005-2007 au fost acceptati de aplicatie.Am trimis si memoriu la MECTS si pana astazi niciun raspuns. De ce nu mi se deblocheaza fisa si mie , deoarece in alte judete s-a intamplat lucrul acesta, cu aceleasi studii ca si mine( Braila, Mehedinti, Buzau, Ilfov,Constanta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o problema la ISJ...Ma interesez luni

      Ștergere
    2. Doamna inspector de la resurse umane, Simona Stan, a primit mesaj de la siveco ca actele au fost primite, dar de atunci...nimic. In alte cazuri,fisa se debloca imediat. Va multumesc mult si va doresc o zi buna.

      Ștergere
    3. Va multumesc mult si va doresc o zi buna si multa putere de munca. Sunt foarte dezamagita ca nu ramaneti in fruntea ministerului, dar asa-i la noi, schimbam oamenii buni

      Ștergere
  21. Domnule ministru,Isj-ul judetului meu(C-S)a trimis pe fax(la siveco) actele doveditoare pentru a mi se putea debloca fisa pentru titularizare, dar nu s-a intamplat nimic. Am terminat LLR,continuare de studii 2005-2007 si celor cu continuare de studii din alte judete( Braila, Constanta,Mehedinti,Buzau...)fisa le-a fost deblocata. Am trimis si memoriu la MECTS, asa cum ati sugerat si tot nimic. Actele au fost trimise pe fax vineri dimineata, oare dureaza mai multe zile pana sunt analizate?

    RăspundețiȘtergere
  22. Va multumesc din suflet si va doresc o zi buna si multa putere de munca

    RăspundețiȘtergere
  23. In urma unei conversii profesionale la o Univ de stat, cu grad ridicat de incredere, am obtinut o noua specializare la care voi sustine, de altfel titularizarea. Daca aceasta nous specializare nu apare la cei de la Siveco, cui trebuie sa ma adresez ?

    RăspundețiȘtergere
  24. D/le ministru, de ce consiliul profesoral nu are niciun cuvant de spus in legatura cu alegerea directorului? Daca un director nu este agreat de colectiv, cum va putea sa conduca unitatea? Nu va fi o vesnica disputa care va genera disconfort, neplacerea de a mai merge la serviciu si, in final, rezultate mediocre?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru aceasta este nevoie de modificarea Legii educatiei nationale

      Ștergere
    2. Domnule ministru,va rog sa nu uitati de mine maine,asa cum mi-ati promis ( judet Caras-Severin,in legatura cu deblocarea fisei la siveco pentru a ma putea prezenta la concurs). Va multumesc anticipat si o duminica placuta va doresc.

      Ștergere
  25. da, intr-adevar ati spus ca veti rezolva situatia celor de la spiru.imi pare rau ca o spun dar si dvs ati procedat ca si cei de dinainte: voi rezolva....sau sigur nu.situatia nu este deloc incurcata: avem o diploma,avem toate drepturile din ea,este perfect legala.vom merge inainte cu procesele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convins ca am facut pasi importanti in a gasi solutia de rezolvare a acestei probleme.

      Ștergere
  26. Domnule ministru,cu problema diplomelor de la spiru haret cum ramane?suntem titulari,cu diploma si nu ne putem tine examenele de grad.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu va mai agitati, omul asta nu mai e ministrul invatamantului. A facut destule incalcari ale Legii raspunderii ministeriale. Ce sa mai faca el de acum incolo la invatatmant? Are de azi acelasi statut cu portarul. daca isi mai baga nasul unde nu ii fierbe oala si nu se pricepe absolut deloc, isi inrautateste si mai mult situatia.
    Intrebati-l de sindicate, de alte chestii. Cu invatamantul nu mai are nicio treaba si nici nu a avut vreodata. A executat niste ordine. Atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) inteleg neputinta dumneavoastra dar nu cred ca e nevoie sa o exprimati public.

      Ștergere
    2. Se pare ca nici cu aritmetica nu are,chiar daca e profesor de matematica, nu a fost in stare sa rezolve o problema simpla pe care elevii mai isteti de clasa a IV-a o rezolva in minte in 30 de secunde.

      Ștergere
  28. FELICITARI DOMNULE MINISTRU!!! DE ASTFEL DE OAMENI AVEM NEVOIE IN TARA ASTA!!! CARE AU CURAJ SA FACA CEEA CE TREBUIE! NE PARE FOARTE RAU CA TREBUIE SA PLECATI ... CHIAR DACA NE BUCURAM CA IN LOCUL DUMNEAVOASTRA VINE D-NA ANDRONESCU!
    IN TARA ASTA SUNT PROBLEME MULT MAI GRAVE DE REZOLVAT DECAT O TEZA DE DOCTORAT DIN 2003! PENTRU CINE NU STIE ... SAU SE FACE CA NU STIE... PESTE 90% DINTRE ACESTE TEZE AU PASAJE MAI MICI SAU MAI MARI COPIATE DIN ALTE LUCRARI!!! NE RADE LUMEA INTREAGA CA NE SPALAM RUFELE IN PUBLIC!
    HAI SA NE OCUPAM DE PROBLEMELE ADEVARATE DIN INVATAMANT!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. De ce nu v-ati grabit sa aprobati si Regulamentul pe baza caruia ne putem lua si noi ( personalul didactic auxiliar si nedidactoc) sporurile care ne-au fost taiate(spor conditii vatamatoare, spor zona)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singura mea durere e ca ati permis politicului (in "cel mai cinstit guvern"!)sa-si bata joc pe fata de elita Romaniei. Ponta va trage dupa el si va va parasi la prima ocazie dar meritati. Problema e ca azi, toti oamenii care au lucrat ani de zile pentru titlul de doctor, au primit o lovitura crunta si nedreapta. Ati retezat, dintr-o lovitura varful de lance al stiintei si culturii romanesti. Doctor sau doctorand a ajuns subiect de suspiciune si batjocura. A meritat?

      Ștergere
    2. Nu se poate face acest lucru in 2012 pentru ca una dintre legile de anul trecut ale guvernului BOC interzice acest lucru. Dupa rectificarea bugetara de anul acesta poate gasim o solutie. Totul depinde de cat de bine merge economia.

      Ștergere
    3. Si totusi pentru alte categorii de bugetari se poate.Cei din primarie iau in continuare aceste sporuri chiar daca economia nu merge.Numai in invatamant se aplica????? Ciudat!

      Ștergere
    4. Ce conditii vatamatoare are personalul auxiliar? Poate pentru prea mult vorbit la telefon.

      Ștergere
    5. Cititi legea apoi intrebati!

      Ștergere
  30. In urma unei conversii profesionale la o Univ de stat, cu grad ridicat de incredere, am obtinut o noua specializare la care voi sustine, de altfel titularizarea. Daca aceasta nous specializare nu apare la cei de la Siveco, cui trebuie sa ma adresez ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  31. Domnule Ministru, in legatura cu programa pentru examenul de titularizare, cand vom fi lamuriti? Din ce vom da examenul? Din metodica postului cum prevede Legea sau dupa programele din 2010? Dorim si noi exemple de subiecte , care ar fi structura unui subiect pt. ex. de titularizare, daca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  32. Întrebarea este alta: poate un profesor de liceu – Colegiul Anghel Salÿgnÿ din Baia Mare – să desființeze o comisie formată din 13 universitari pe bune, dintre care 6 academicieni? Poate, sigur că poate! Dacă-l sună șeful său, aflat în culpă, pe la un 5,53 dimineața. Pe răcoare!

    RăspundețiȘtergere
  33. Felicitări, domnule ministru! Ați făcut în câteva zile cât nu au făcut alții în ani! Cred că ați fost cel mai potrivit ministru pentru că dvs. chiar cunoașteți toate problemele noastre. Poate că într-o zi veți reveni să rezolvați și celelalte probleme pe care încă nu ați apucat să le discutați. Ați fost foarte activ, popular, transparent și pus pe fapte, nu pe vorbe. Sunt mândră că fac parte din F.S.L.I.

    RăspundețiȘtergere
  34. Sunteti rautaciosi criticandu-l pe domnul ministru Pop.
    Mare adevar in vorbele lui P.Tutea ,,Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti. De asta numai eu am fost in stare."
    Oare o sa avem vreodata curajul sa recunoastem ca un ministru face lucruri bune pentru noi. Ne apreciem valorile doar trei zile dupa ce nu mai exista. Jignim, criticam, dar nu punem nimic in loc.
    Spuneti-le domnule ministru Pop, ce procent din bugetul invatamantului ajunge in inv. preuniversitar si cat se cheltuie in agentii si cercetare.Daca doar pentru un proiect s-a alocat 1,3 milioane de euro, cate proiecte or fi primit asemenea sume?
    Un profesor de liceu, care pentru scurt timp a fost ministru al inv. a facut mai multe lucruri bune decat au facut altii care au stat ani buni in fruntea ministerului. De ce oare cei din preuniversitar trebuie sa traiasca inconvoiati si in genunchi si nu au voie sa sesizeze neregulile care se intampla in jurul lor?A u drepate colegii care au sesizat mai sus despre cum sunt numiti directorii, despre cum nu stiu colegii ca se pot inscrie la anumite cursuri gratuite, depre cum nu sunt anuntati despre depunerea dosarelor pentru inaltii experti.....
    Domnule ministru, sincer va felicit pentru ca ati avut curajul sa scoateti la lumina multele nereguli si sa gasiti solutii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu.Sper sa se decida sa ramana in continuare la minister.

      Ștergere
  35. ..tot ceea ce ne dorim sa avem,nu corespunde cu ce avem....
    ...ceea ce visam,nu corespunde cu ceea ce traim...
    ...iar dorintele pana se indeplinesc,dureaza o vesnicie,pentru a deveni realitate....
    Asta-i viata...n-ai ce-i face....

    RăspundețiȘtergere
  36. Domnule ministru, mi-ati promis ca o sa va interesati la isj_ul judetului meu ( C-S)de deblocarea fisei mele. Nici pana astazi nu s-a rezolvat nimic si se apropie concursul; ceilalti colegi din alte judete sunt rezolvati,bine merci si la mine nu se solutioneaza nimic. Am trimis si memoriu la minister. Va rog din suflet sa ma ajutati; va spun sincer ca nu mai am putere sa citesc pentru concurs.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  37. Prevederea art. 170 alin. (1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011: "In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan: a) retragerea calitatii de conducator de doctorat; b) retragerea titlului de doctor; c) retragerea acreditarii scolii doctorale [...]";

    Prevederea art. 50 alin. (2) din Codul studiilor universitare de doctorat, adoptat prin Hotararea Guvernului nr. 681/2011 : "CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia."

    Prevederile art. 27 din Regulamentul de functionare a CNATDCU in vederea validarii tezelor de doctorat, aprobat prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 3504/2012:
    (1)Orice persoana, inclusiv membrii CNATDCU, poate sesiza in scris, prin intermediul UEFISCDI, Consiliul general al CNATDCU cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia.

    Sunteti constient ca ordinul dumneavoastra prin care ELIMINATI atributiile CNATDCU incalca legea? N-ati avut timp sa analizati consecinta asta in graba dumneavoastra pentru a-l spala pe domnul Victor Ponta?

    Domnule Pop, prin faptul ca ati incercat sa-l salvati pe domnul Ponta de la rusinea plagiatului si demisia iminenta, m-ati compromis pe mine, student si pe profesorii mei. Credibilitatea intr-un sistem de invatamant care incearca sa manipuleze legea in asa fel incat un furt intelectual dovedit international sa fie declarat legal, este ZERO! Si Dumneavoastra impreuna cu Consiliul National de Etica[cel nou, cu membrii pusi pe criterii politice] ati contribuit din plin la asta!

    RăspundețiȘtergere
  38. conform OG 28 din 2011 Art. 42. -
    (1) Sesizarile privind abaterile de la normele de buna conduita in activitatea de cercetare-dezvoltare sunt analizate in doua etape detaliate in Codul de etica:
    a) analiza la nivelul institutiei in cadrul careia presupusele abateri s-au produs, denumita prima etapa, care se desfasoara conform art. 11 si prevederilor Codului de etica;
    b) analiza la nivelul Consiliului National de Etica, denumita etapa a doua.
    (2) Consiliul National de Etica are obligatia sa analizeze sesizari sau contestatii in oricare dintre urmatoarele cazuri:
    a) daca prima etapa a produs un raport in termenul prevazut la art. 11 alin. (3) si daca la sesizare sau contestatie este anexata o copie simpla, in format scris ori electronic, dupa raportul elaborat in cadrul primei etape;
    b) daca prima etapa nu a produs un raport in termenul prevazut la art. 11 alin. (3).
    (3) Se excepteaza de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizarile sau contestatiile care vizeaza conducatori de institutii si unitati de cercetare-dezvoltare ori de institutii publice, membri ai consiliilor de administratie, ai comitetelor de directie, ai consiliilor stiintifice sau ai comisiilor de etica ale institutiilor si unitatilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu functii de demnitate publica, care sunt analizate direct de Consiliul National de Etica.
    o gasiti http://legestart.ro/Ordonanta-28-2011-modificarea-completarea-Legii-206-2004-buna-conduita-cercetarea-stiintifica-dezvoltarea-tehnologica-inovare-%28NTkwOTQ1%29.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule ministru va rog sa ma ajutati cu un raspuns: articolul 253 conform caruia ne putem titulariza este valabil si pentru cei care au dat concurs anul acesta,2012(adica daca ne vom putea titulariza si noi in primavara anului 2013 pe baza de dosar,conform notei si a viabilitatii postului;sa speram ca da, ca nu vom fi discriminati).
      Multumesc anticipat pentru raspuns. ( sper eu favorabil)

      Ștergere

Postări populare